Knjige Živeti avtizem na kupu. Poseben “nedokončan” hrbet skrbi za vpadljivost in hkrati tiho sporoča, da so tudi avtisti nedokončani - primanjkljaji, ki jih ima otrok danes ni nujno, da ga bodo spremljali celo življenje.

Živeti avtizem

Knjiga z navodili za življenje z avtističnim otrokom, namenjena družinam in strokovnjakom.

Preprost naslov živeti avtizem že sam po sebi ponuja kreativno rešitev. Ali bo družina ŽIVELA (avtizem) ali pa (živela) AVTIZEM. Poleg tega nas je avtorica založila z ilustracijami Lucije Govekar in črkami, ki jih je narisal njen sin z avtizmom pri petih letih(!) – perfekten paket za začetek dela.

Namen knjige je, da pride v roke čim večim družinam in jim pomaga. Zato je pomembno, da dizajn ni preveč vpadljiv, vseeno pa poseben, tak, da ga opaziš.

KDO?
Suzana Odžić

NAŠE STORITVE?
grafično oblikovanje knjige
izdelava spletne strani
izdelava logotipa

WWW
zivetiavtizem.si

Izdelava logotipa

Glavno sporočilo knjige je izredno pozitivno. Avtorica je želela kar najhitreje prenesti sporočilo, da je življenje z avtistom lahko izpolnjujoče in srečno. Tudi če gre za hudo stopnjo avtizma. Suzana Odžić je mati enojajčnih dvojčkov, oba avtista. Na začetku njihove poti ni kazalo dobro, vendar so se sestavili v ljubečo družino, ki je našla svojo pot. Zdaj skušajo pot osvetliti tudi ostalim, zato je odločena, da ljudem pokaže, kako Živeti. Pravzaprav z vsakim otrokom, tudi s tistimi, ki imajo manj izzivov.

Logotip mora zato pokazati, da je pozitivna življenjska izkušnja naša izbira. Uporabili smo črke iz abecede, ki jo je narisal Suzanin sin pri petih letih, ki je že takrat presegel vsa pričakovanja stroke. Logotip je na predstavitveni spletni strani animiran.

Grafično oblikovanje knjige

Ni ga čez avtentičnost, mi pa smo razpolagali s črkami, ki jih je naredil avtist! Čisto sam!
Za vsak opisan pristop k vzgoji ali življenju je bila narisana ilustracija (hvala, Lucija Govekar)
Cilj priročnika je olajšati življenje družine, ki je zelo na tesnem s časom – torej mora biti tudi grafično oblikovanje jasno in pregledno.

Živeti avtizem je prva knjiga, ki v obliki jasnih navodil pomaga strukturirati novo življenje – v tako kratkem zapisu, ni še nihče razložil staršu, kako poskrbeti zase in svojo družino. To je za družine etiketiranih otrok izjemnega pomena.

Zaradi tega je grafično oblikovanje skozi celotno knjigo predvsem pregledno, vsako “navodilo” pa opremljeno z ilustracijo Lucije Govekar.

Izdelava spletne strani

Spletna stran (zivetiavtizem.si) s scroll animacijo sporoča, da je lahko življenje nasmejano ali namrgodeno.

Namen izdelave spletne strani je podaljšanje dosega knjige – skozi grajenje mail baze. Spletna stran je prilagodljena tudi za mobilno izkušnjo.

Projekti

Grafično oblikovanje kataloga Ekorna Experience + vizitka

Ekorna Experience katalog in vizitka. Grafično oblikovanje: neAGENCIJA